%0 Journal Article %T بررسی تأثیر سرمایه‌های اجتماعی و اقتصادی بر انتخاب الگوهای غذایی شهروندان تهرانی %J پژوهش های جامعه شناسی معاصر (علمی - پژوهشی) %I دانشگاه بوعلی سینا %Z 2476-6305 %A مهاجری, محمد %A حیدرآبادی, ابوالقاسم %A رحمانی فیروزجاه, علی %D 2020 %\ 08/22/2020 %V 9 %N 16 %P 143-160 %! بررسی تأثیر سرمایه‌های اجتماعی و اقتصادی بر انتخاب الگوهای غذایی شهروندان تهرانی %K سرمایه اجتماعی %K سرمایه اقتصادی %K الگوهای غذایی %K شهر تهران %R 10.22084/csr.2020.21678.1802 %X تغییرات اجتماعی و اقتصادی در سطوح و ابعاد مختلف، تغییرات عمده‌ای را در سبک زندگی افراد جامعه ایجاد کرده است. انتخاب غذا مسئله‌ای چندوجهی، پویا، زمینه مند، چند سطحی، هماهنگ و یکپارچه و درعین‌حال متنوع است. پایگاه اجتماعی، سرمایه اقتصادی و مؤلفه‌های تشکیل‌دهنده آن‌ها، ازجمله متغیرهای مربوط به مصرف غذا هستند. در این مقاله به بررسی تأثیر سرمایه‌های اجتماعی و اقتصادی بر انتخاب غذای شهروندان تهرانی با روش پیمایش و با استفاده از ابزار پرسشنامه پرداختیم. به این منظور با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای پرسشنامه‌ای میان 384 نفر از شهروندان تهرانی بالای 15 سال توزیع شد و براساس نتایج به‌دست‌آمده، 7/55 درصد شهروندان تهرانی دارای سرمایه اجتماعی متوسط، 9/28 درصد دارای سرمایه اجتماعی زیاد و همچنین 4/15 درصد آنان نیز دارای سرمایه اجتماعی کم هستند. همچنین 2/60 درصد پاسخگویان دارای سرمایه اقتصادی کم، 7/30 درصد دارای سرمایه اقتصادی متوسط و 1/9 درصد شهروندان تهرانی نیز دارای سرمایه اقتصادی زیاد هستند. همچنین از نظر طبقه اجتماعی نتایج نشان داد، 4/54 درصد شهروندان دارای طبقه اجتماعی متوسط، 3/32 درصد دارای طبقه اجتماعی پایین و 3/13 درصد هم دارای طبقه اجتماعی بالا هستند. نتایج مدل­ معادلات ساختاری همچنین نشان داد؛ میزان سرمایه اجتماعی، سرمایه اقتصادی و طبقه اجتماعی افراد در انتخاب الگوی غذایی آنان مؤثر است، به‌گونه‌ای که افراد با سرمایه اجتماعی و سرمایه اقتصادی بیشتر و طبقه اجتماعی بالاتر، الگوی غذایی سالم‌تری را انتخاب کرده‌اند. %U https://csr.basu.ac.ir/article_3502_8688fc5f1cf47bb09ba40a3a8f368894.pdf